Статьи про детские площадки — Новые Горизонты
З 2005 року
створюємо
Ігрові
Простору

Статьи

12 Сентября 2019
Назад
Дизайн дитячого майданчику

Як підібрати дизайн дитячого майданчика - тема, яка хвилює виробників ігрових комплексів і кінцевих споживачів: батьків, міські адміністрації, власників ТРЦ.


Використовувані сьогодні технології виробництва дозволяють випускати ігрові елементи будь-яких форм і кольорів. При цьому споруди, призначені для дітей, здебільшого залишаються унікальними, зробленими за одним шаблоном.


Тим часом зацікавити дитину, оточеного цифровими гаджетами і інтерактивними іграшками, можуть тільки нетривіальні форми. У виконанні завдання допомагають дизайнери, вигадуючи концепції ігрових зон, в яких комфортно дітям різного віку.


У підході до оформлення таких ділянок розумно орієнтуватися на зарубіжний досвід дизайнерів. Наприклад, хороші зразки виробів пропонує фінська компанія Lappset, продукцію якої на російському ринку представляє вітчизняний бренд «Нові Горизонти».

Приклади раціонального використання площі при проєктуванні вуличних дитячих майданчиків та ігрових просторів в ТРЦ

 Захисне покриття як частина проєкту ігрового простору

У дизайні дитячої площадки велике значення має покриття. Замість стандартних газонів і піску використовуйте ПВХ-плитки або яскраві покриття на основі каучукової крихти. Такі покриття травмобезпечні, міцні і зносостійкі. Грамотно комбінуючи деталі, дизайнери можуть створити додаткові ігрові елементи: класики, доріжки, головоломки, тим самим розширюючи ігрові можливості майданчика.

Огорожа як скеледром

Містечко оточене зовнішніми огородженнями, обіграти які не складе труднощів. Це відмінна основа для скеледромів, мотузкових лазів, дощок для малювання і т.п.

Доріжки

Ще один інструмент, який можна і потрібно використовувати, - доріжки з різних матеріалів, які можуть проходити через височини і низини. Їх оригінальна розмітка стане елементом гри.

Мотузкові єлементи

Грамотне використання сітчастих елементів для лазіння на дитячих майданчиках показує компанія Lappset. Їх альпіністські споруди формують модулі площею до 60 кв. м, що розвивають спритність, витривалість, кмітливість і ніколи не набридають дітям.

Елементи для скелелазіння


Оригінально обіграна тема скелелазіння створює простір для дитячої творчості. Елементи повинні не просто існувати, а нести смислове навантаження: підкорення вершини, подолання перешкод, перехід з одного рівня комплексу на інший.

Чим індивідуальний дизайн відрізняється від типового

Якщо типові комплекси збираються з стандартного набору модулів, то індивідуальні розробляються під потреби замовника. Такі споруди виконують у формі замків, аеропланів, каравел і інших фантазійних просторів, вони можуть містити елементи корпоративного стилю і фірмові кольори клієнта - варіантів маса.



Транспорті засоби. Прототипом дитячого майданчика може стати буксир, пожежна машина, корабель або локомотив.

Будинки й господарські будівлі. Морські форти, вежі, ферми, замки задають тематику гри і дозволяють дітям перевтілитися в піратів, стражників, принцес, фермерів.

Хай-Теково конструкції Halo. Це комплекси з сонячними батареями на дахах. Вони накопичують енергію вдень і висвітлюють територію в темний час доби.

Фантазійні споруди Flora. У цій серії є ліс гномів, будиночки фей, стежки ельфів і тролів. Всі елементи виконані з дерева і мають химерні форми.

Оформлення ігрових зон в ТРЦ


Для оформлення ігрових зон в торгово-розважальних центрах підходять батути, тарзанки, мотузкові сходи, лабіринти, м'які конструктори і гірки. Цікаве рішення - кімната певної тематики: інтерактивні пригоди, казковий замок, будинок з привидами. Добре доповнити простір ролледромов, міні-боулінгом, дитячим більярдом. Основна маса виробів виконується з ПВХ-матеріалу, всередині - синтепон або інший м'який наповнювач. Несучі конструкції зроблені з фанери.


Оформлення вуличних спортивних комплексів

Дизайн вуличних дитячих майданчиків, призначених для активних ігор, повинен відповідати призначенню споруд. Тренажери серій Gym і Fitness і модулі комплексів Parcour і Bouldering орієнтовані на хлопців різних вікових груп і виконані в нейтральних тонах.


Gym і Fitness. Набори тренажерів з інформаційними табло, штанги, лави для преса, степ-платформи, турніки, бруси і кільця, шведські стінки.

Parcour Park. Спортінвентар створений спільно з професіоналами паркуру. Включає модульні споруди: стільники, куби, павутини, мавпячі гілки, платформи і стінки.

Bouldering. Скалодроми, кожен з яких складається з 24 панелей для лазіння. У складі споруд є куби і стіни.

оформлення лабіринтів

В ігровому лабіринті тим цікавіше, чим більше завдань і перешкод можна долати в процесі. В арсеналі дизайнерів: підлогові і настінні споруди з банерній тканині з яскравими малюнками різних тематик. Елементи декору лабіринтів нагадують джунглі, Арктику, космос, море, цирк. Всі фігури - повнорозмірні і об'ємні.



Доповнять дитячий майданчик в лабіринті стінки «Альпініст», тарзанки, батути, гігантські модульні гірки, спіралі, скати з тюбінгами, труби і елементи з led-підсвічуванням. Яскравий дизайн і високу функціональність поєднують пневматичні зони з повітряними гарматами і інтерактивні панелі.


Розробка дизайн-концепції ігрової зони

Розробляти дизайн дитячого майданчика повинні професіонали. Від їх навичок залежить безпека, функціональність і естетична привабливість споруд. Замовити створення проекту під ключ ви можете в компанії «Нові Горизонти». Додатково фахівці допоможуть з комплектацією об'єкту, доставкою елементів і їх монтажем. Подробиці про умови укладення договору уточнюйте у менеджера.


Отримати кваліфіковану консультацію Ви можете, зателефонувавши за номерами: +380445456297 (98,99) або залишивши заявку в чаті на сайті


Поделиться
Другие новости
Загрузка
bigmir)net TOP 100